Техничка школа "Бошко Крстић" Бојник
Дођите да учимо и дружимо се!
Локација: Специјали / Златни фудбалери

САДРЖАЈ

О школи

Образовни профили

Настава

Вести и обавештења

Репортаже

Специјали

Документи

Годишњак

Матуранти

Контакт

Линкови

Специјали

ПРВАЦИ СРБИЈЕ У МАЛОМ ФУДБАЛУ

Наши златни момци донели су пехар шампиона Србије у Бојник!

Екипа предвођена професором Мирославом Панићем убедљиво је тријумфовала на финалном такмичењу републичког првенства у малом фудбалу одржаном у Караташу код Кладова 13. и 14. априла 2011. године. На овај начин, ова златна генерација попела се за степеницу више на победничком постољу у односу на претходну годину, када су заузели друго место, потврдивши тако свој огроман таленат и фудбалски потенцијал. Овај специјал је прича о њиховом златном путу до највећег спортског успеха у историји наше школе.

стоје на слици слева на десно: Душан Петровић (III-3), Мирослав Стојичић (IV-3), Миљан Стојановић (IV-3), Стефан Петровић (IV-2), Бојан Здравковић (IV-1), професор Мирослав Панић, чуче: Душан Ценић (II-3), Филип Младеновић (IV-3), Милан Миљковић (III-3), Мирослав Лајовић (IV-2) и Немања Костић (IV-2)

СРЕБРНА ГОДИНА

Свој пут до титуле шампиона Србије ова генерација почела је прошле године када су први пут наступали на такмичењу. Захваљујући преданом раду професора Мирослава Панића који је квалитетно припремао и водио екипу остварени су убедљиви тријумфи на окружном такмичењу у Лесковцу и регионалном такмичењу у Пироту, па је екипа као првак региона Југоисточне Србије стекла право учешћа на финалном такмичењу.

Републичко првенство 2010. године одржано је у Свилајнцу 29. и 30. маја. У полуфиналној групи савладане су екипе Техничке школе из Апатина (3:2) и Угоститељско-туристичке школе из Чајетине (2:1). У финалној групи екипа наше школе савладала је у одличној утакмици екипу Гимназије из Смедерева резултатом 3:1. Нажалост, у одлучујућој утакмици екипа Техничке школе "Колубара" из Лазаревца победила је нашу екипу резултатом 4:3 и заслужено освојила прво место, док су наши момци освајањем другог места забележили највећи спортски успех до тада у историји наше школе.

Али, остала је жал за пропуштеним златом и чврста решеност да се следеће године освоји прво место...

ЗЛАТНИ ПУТ

Припреме за напад на титулу првака Србије кренуле су са почетком школске године. Екипа се окупљала сваке недеље и уигравала за такмичења која су најављена за пролеће идуће године. Окосницу екипе чинили су првотимци локалних фудбалских клубова Пусте Реке из Бојника и Дубочице из Лесковца, ученици III и IV разреда наше школе.

Окружно такмичење

Окружно такмичење средњих школа одиграно је у Лесковцу 23. марта 2011. године у Хали спортова "Здравље". Учествовале су екипе које су победиле на општинским такмичењима у Лесковцу, Лебану, Бојнику, Власотинцу и Медвеђи. Турнир је одигран по куп систему, а наша екипа убедљиво је дошла до тријумфа.

полуфинале: ТШ "Бошко Крстић" Бојник - Гимназија "Стеван Јаковљевић" Власотице 7:3

финале: ТШ "Бошко Крстић" Бојник - Гимназија Лебане 6:3

Локална Телевизија Лесковац емитовала је прилог са окружног такмичења у својој информативној емисији.

Регионално такмичење

На регионалном такмичењу одржаном 30. априла 2011. у спортској дворани у Врању наша екипа борила се као представник Јабланичког округа против екипа из Пчињског и Нишавског округа за наслов првака Југоисточне Србије. Такмичење је организовано по групном систему, где су све екипе играле по једну међусобну утакмицу, а право финале била је до краја неизвесна утакмица са Техничком школом из Пирота која је директно одлучила победника турнира.

ТШ "Бошко Крстић" Бојник - Гимназија "Бора Станковић" Врање 4:2

ТШ "Бошко Крстић" Бојник - Техничка школа Пирот 2:1

Као првак Југоисточне Србије наша екипа пласирала се на републичко такмичење у малом фудбалу.

Републичко такмичење

Финални турнир републичког такмичења ученика средњих школа у малом фудбалу одигран је у Караташу код Кладова 13. и 14. априла 2011. године. Девет школа, победника регионалних такмичења, надметало се у спортској и пријатељској атмосфери за титулу првака Србије.

Првог дана такмичења, екипе су биле подељене у три полуфиналне групе, а наша група играла је у спортској дворани у Кладову. После убедљиве победе над екипом из Земуна, права драма виђена је у утакмици против домаћина, када је наша екипа поготком у последњим тренуцима утакмице стигла до победе и првог места у групи, којим је обезбеђена борба за прво место на турниру.

Другог дана, победници полуфиналних група разигравали су у хали у Караташу за пласман од 1. до 3. места. У првој утакмици дана екипа школе из Зрењанина савладала је екипу из Смедерева резултатом 2:0. Наша екипа такође је славила у дуелу са Смедеревцима резултатом 6:3, тако да је право финале и борба најбољих екипа на турниру виђена у последњој утакмици између наше школе и школе из Зрењанина. Иако је нашим момцима био довољан и нерешен резултат, сигурном игром контролисали су ток утакмице и на крају стигли до заслужене победе од 4:2 над изузетно квалитетним Зрењанинцима.

На крају такмичења, једногласна оцена свих учесника турнира била је да је наша екипа потпуно заслужено и убедљиво освојила прво место.

Полуфинална група

ТШ "Бошко Крстић" Бојник - Саобраћајно-техничка школа Земун 4:1

ТШ "Бошко Крстић" Бојник - Техничка школа Кладово 3:2

Финална група

ТШ "Бошко Крстић" Бојник - Економска школа Крагујевац 6:3

ТШ "Бошко Крстић" Бојник - Техничка школа Зрењанин 4:2

А онда је пехар кренуо пут Бојника и све остало је легенда...

ПРВАЦИ У СЛИЦИ

галерија слика са финалног такмичења у Караташу

ПРВАЦИ У МЕДИЈИМА

извештаји медија о успеху наших златних фудбалера

Насловна страна | Мапа презентације
Latinica | Ћирилица

2006 - 2014 © Техничка школа "Бошко Крстић" Бојник